Haderslev effekten

HaderslevHaderslev effekten er en betegnelse for den betydning personers omgivelser har for deres opfattede skønhed.

I dette eksempel vil vi bruge en kvinde af en passende alder, der går hen ad gaden og bliver betragtet af f.eks. to mænd. Mændenes opfattelse af kvindens skønhed vil, efter dette begreb, opfattes helt anderledes om hun er omgivet af andre smukkere kvinder eller om hun går blandt kvinder der ikke er smukkere end hende selv. Det er et eksempel på Hadersleveffekten.

Begrebet er opstået efter at Per Asmussen og Ronnie Petersen tog en tur til Haderslev en sommer i 2012. Her betragtede de en del kvinder og opdagede således at grænsen for hvornår de ville påpege en kvindes…ehhh…skønhed havde ændret sig i forhold til hvor grænsen normalt ville gå i Århus, hvor de begge havde bopæl. På et tidspunkt opstod der simpelthen en situation hvor den ene sagde til den anden “Nu må du simpelthen styre dig – hun er jo ikke…ehh…smuk overhovedet!”

Herefter stod effekten lysende klart for dem begge og fordi densiteten af smukke kvinder var så væsentligt lavere i Haderslev end Århus, mente de to at betegnelsen var passende.

Kommentarer

kommentarer