Et lille fif giver flæskesteg med sprøde svær

Jeg har prøvet forskellige metoder til at tilberede flæskesteg for at sikre saftigt kød og sprøde svær. Ofte giver det problemer og tit er det fordi sværene er fyldt med kødsaft og gelatine. Det forhindrer at sværene bliver tørret og varmet ordentligt igennem og så får man bløde svær.

Denne metode er klart den enkleste blandt de “sikre” metoder og den går ud på at foreberede sværen ved at hælde kogende vand over inden den gnides med salt.

Det er helt enkelt og det gør altså at der fjernes en del “snask” fra sværene så de har lettere ved at blive sprøde. Det har også den fordel at sværen bliver lidt blødere inden den skal gnides med salt og det gør det lettere at gnide saltet godt ned.

Flæskesteg i ovn med sprøde svær

Her er et lille tip til hvordan du får sprøde svær på din flæskesteg når du tilbereder den i ovnen.
Forb. tid10 minutter
Active Time20 minutter
Samlet tid2 timer
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: flæskesteg, sprøde svær
Yield: 1 flæskesteg

Materials

  • 1 stk Flæskesteg
  • 1-2 liter Kogende vand
  • Salt
  • Stegetermometer

Sådan gør du

  • Hæld sværen over med kogende vand.
  • Gnid salt ind imellem sværene.
  • Læg stegen i ovnen på 200 grader med en smule vand i bunden af fadet. Husk termometer.
  • Under tilbereningen kan der øses en del af skyen i fadet over sværen med jævne mellemrum.
  • Når temperaturen når 55 grader, skruer du ovnen op til 250 grader varmluft.
  • Når temperturen når 65 grader, tages stegen ud og hviler på bordet i mindst 15 minutter.
  • Herefter er den klar til servering.

Video

Noter

Hvis sværene er ved at blive for mørke, kan du lægge et stykke alufolie over sværen med den blanke side opad.

Kommentarer

kommentarer