Sådan laver du træstamme-is

Her kommer den enkle opskrift på is med træstammesmag hvor du køber en vanilleis som udgangspunkt. Er du mere avanceret, laver du selv en is og her kan du lege endnu mere med smagen.

De fleste kender de træstammer som bageren lokker med i vinduet når man går forbi. De fleste har sikkert også en mening om dem og der hvor jeg arbejder, er vi en gruppe der elsker dem.

Okay, det er også nogle gode træstammer, de leverer hos Palles Bageri i Vejle. De er næsten altid perfekt lavet uden at være for tunge og med ensartet fin smag.

En dag da vi sad og spiste én til kaffen, fik jeg idéen at lave en is af dem. Jeg købte 4 stk. med hjem og gik i gang.

Ingredienser:

  • 3-4 træstammer, alt efter størrelse og smag.
  • 2 liter vanilleis.

Sådan gjorde jeg:

  1. Læg vanilleisen til optøning i en stor skål. Hold øje med den og rør rundt når den begynder at tø.
  2. Skær træstammerne ud, først i skiver og derefter i fire-seks stykker (igen efter størrelse) sådan at der er lidt marcipan og fyld i hvert stykke.
    billede_1 billede_2
  3. Læg stykkerne i fryseren i en plast-bøtte og bland dem eventuelt lidt ind imellem, så de ikke hænger sammen.
    billede_3 billede_4
  4. Når isen er tøet op til ca. softice-konsistens, tilsætter du stykkerne lidt efter lidt indtil du har et passende forhold mellem is og stykker. Rør godt rundt for at give isen smag af træstammestykkerne og hæld det over i en bøtte til fryseren.
    billede_5
  5. Servér isen for familien og kollegerne og forbered dig på ros i lange baner.
    billede_6

Hvis isen er meget løbende inden stykkerne hældes i, kan de falde til bunden inden den fryser helt – derfor skal du ramme konsistensen helt rigtigt.

TIP: I stedet for at hælde det hele i én bøtte, kan du bruge plastikkrus eller lign for at lave portionsmængder. På grund at stykkerne, egner den sig ikke til at spise på en pind.

God fornøjelse!

Kommentarer

kommentarer