Hvordan kan du dokumentere din anciennitet når du skifter job?

Det er en stor beslutning at skifte job, men hvis tiderne er til det, og du er rimelig træt af din chef, så er det bare om at komme i gang, dog kan der være noget der kan vise sig at være noget af en udfordring, nemlig at dokumentere din anciennitet, for hvordan vil du gøre det?

Den første indskydelse kan være at du går i gang med at søge efter gamle lønsedler, hvilket kan være en stor opgave, fordi de virkelig kan være gamle, og ingen kan huske hvor de er længere, for ikke at tale om kontrakter fra tidligere ansættelser, ved du hvor de er? Med al sandsynlighed gør du ikke, og hvad skal der så ske?

Det kan faktisk gøres relativt nemt, problemet er blot at hvis du ikke tidligere har prøvet det, så ved du ikke hvordan det skal gøres, men fortvivl ikke, der er som regel en metode der kan hjælpe dig.

Hvis du logger ind på borger.dk, hvor du kan se en masse elementer under ”Alle emner”, så står der ”Pension og efterløn” midt på siden, under ”Pension og efterløn” klikker du på ATP Livslang Pension, vælg ”Gå til ATP’s selvbetjening” under selvbetjening, klik derpå videre, scroll ned og klik på se alle indbetalinger, der kan du så se dine indbetalinger for hvert år, og hvilke arbejdsgivere der har indbetalt over årene.

Der kan være forskel mellem offentlig og privat ansættelse

Hvis du bliver ansat inden for det offentlige, så vil det normalt være sådan, at al erfaring du har med dig i bagagen skal tælle med ved beregning af lønnen, hvilket kræver at du kan dokumentere hvad du har lavet gennem tiden.

Skal du ansættes privat, så forhandles lønnen ved ansættelse, og hvor der skeles til tidligere ansættelse, men arbejdsgiveren har ikke nødvendigvis pligt til at lade det tælle med, fordi det ikke tælles med automatisk med, og gør det ikke, så tæller ancienniteten først fra den dag du ansættes.

Det gør naturligvis at du ikke behøver gøre helt så meget for din ansættelse hvis du bliver offentligt ansat, som hvis du bliver ansat i det private, det skal du vide fra starten, så går du den private vej skal du være noget mere fremme med albuerne når det kommer til lønnen.

Kommentarer

kommentarer