Go Back

Flæskesteg i ovn med sprøde svær

Her er et lille tip til hvordan du får sprøde svær på din flæskesteg når du tilbereder den i ovnen.
Forb. tid10 minutter
Active Time20 minutter
Samlet tid2 timer
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: flæskesteg, sprøde svær
Yield: 1 flæskesteg

Materials

  • 1 stk Flæskesteg
  • 1-2 liter Kogende vand
  • Salt
  • Stegetermometer

Sådan gør du

  • Hæld sværen over med kogende vand.
  • Gnid salt ind imellem sværene.
  • Læg stegen i ovnen på 200 grader med en smule vand i bunden af fadet. Husk termometer.
  • Under tilbereningen kan der øses en del af skyen i fadet over sværen med jævne mellemrum.
  • Når temperaturen når 55 grader, skruer du ovnen op til 250 grader varmluft.
  • Når temperturen når 65 grader, tages stegen ud og hviler på bordet i mindst 15 minutter.
  • Herefter er den klar til servering.

Video

Noter

Hvis sværene er ved at blive for mørke, kan du lægge et stykke alufolie over sværen med den blanke side opad.